Szobrok, emlékhelyek

Numizmatika - Filatélia

Veterán autók

Fotózz!

2009.12.06. 14:09 :: temesvarijeno

Mitől lesz egy fénykép nagyszerű és egyedi? Elegendő csupán megnyomni az exponáló gombot? A fotográfia másfél évszázados története során számos alkalommal bebizonyosodott, hogy nem mindegy, ki nyomja meg azt a bizonyos gombot. Az üveglemezektől a digitális képrögzítésig számtalan technikai újítás segítette tökéletesíteni a fotográfusok munkáját, de az utánozhatatlan képek titka mindig is abban rejlett, és ma is abban rejlik, hogy kinek a kezében van a fényképezőgép.

Ennek jegyében egy olyan több részből álló galériát szeretnék ezen az oldalon összeállítani, amely tartalmazza azokat a fotókat, amelyeket olyan számomra ismeretlen személyek készítettek, akik rendelkeznek azzal a látásmóddal, és tehetséggel, amitől az általuk készített fotó több egy fényképnél. Képeik tartalma felvillant egy olyan világot, ami elgondolkodtat, bepillantást enged egy olyan látásmódba, amely csak az övék. Szeretném itt összegyűjteni mindazok honlapjának hivatkozását (linkjét) is, akik a világot az objektív lencséjén keresztül láttatva számomra tartalmas kikapcsolódást, rengeteg új ismeret megszerzésének lehetőségét teremtették meg azáltal, hogy képeiket megosztották a világhálón.

A galéria másik részében fiam fotóiból szeretném egy csokorba szedni azokat, amelyek nekem tetszenek. Ez azért fontos, mert esetemben nem feltétel a szigorú szakmai szempontrendszer, ami a katonai és polgári repülés eszközeit fotózók számára követelmény. A válogatás a laikus szemlélő rácsodálkozása egy ismeretlen világ különleges pillanataira.

A galéria harmadik részében családunk itthoni és külföldi utazásai során készített képek szerepelnek. Utazni mindig kivételes élmény, izgalommal, várakozással teli esemény. Évek, évtizedek tervezgetése válik valóra, amikor elindul és hazatér az ember. A képek tükrözik készítőjének érdeklődési körét, bepillantást engednek gondolataiba, amikor lenyomja az exponáló gombot. A digitális fényképezőgépek korában már nem az a kérdés, hogy mennyit fényképez, hanem az, hogy mit örökít meg az ember. Azok lesznek az igaziak, amelyeket évek múltával is örömmel nézegetünk, általuk újra felidéződnek elhalványult pillanatok. Reményeim szerint a kiválogatott képek tükrözni fogják ezt a törekvést
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://temesvarijeno.blog.hu/api/trackback/id/tr481577853
süti beállítások módosítása